Over Eileen

Eileen is geboren op 22 november in Weesp. Zij woont sinds een aantal jaren in Almere, samen met haar echtgenoot Bennie Top (drummer) en hun dochter Vayèn.

 

Tijdens haar jaren op de middelbare school ontdekte zij haar passie voor het zingen. Ze deed mee aan de schoolmusicals en won als elfjarig meisje de soundmixshow op school. Vanaf dat moment was het duidelijk: Eileen wilde zingen en op podia staan.

Ze heeft 2 jaar klassieke zangles gevolgd aan de Muziekschool in Bussum. Daarna is ze overgestapt naar de Amerikaanse zangpedagoog George Webb om zich volledig toe te leggen op de Lichte Muziek. Tevens is ze aan de Academie voor Lichte Muziek, toen nog onder leiding van John de Mol senior, cum laude afgestudeerd.

 

In 2000 won ze de Gooische talentenjacht 2000. Als gevolg hiervan mocht zij deel uit maken van de groep Splash, die ging deelnemen aan het Nationale Songfestival in Ahoy. Met het nummer “Close Harmony”, geschreven door Dick Bakker, behaalde Splash de tweede plaats. In 2001 heeft ze wederom deelgenomen. Dit keer met de groep Friday Night Fever. De groep eindigde op de vijfde plaats.

 

Vanaf seizoen 2002-2003 is Eileen gaan touren met de succesvolle Theaterproductie Jeans. Elf seizoenen is zij hiervan het gezicht geweest en heeft ze voor vele volle zalen mogen zingen en dansen. Gedurende deze jaren heeft zij zich ontwikkeld tot Vocal Coach van het team en vanaf 2013 is zij tevens als Musical Assistant onderdeel van het Creatieve Team. Zij ontwikkelt mede de show, ondersteunt de Musical Director en Choreograaf/Regisseur.

 

Van begin 2015 tot half 2016 is Eileen als Creative en Vocal Coach nauw betrokken geweest bij The TeenZ Company, een theatershow voor tieners. De eerste show van de TeenZ "The Beginning" heeft ze volledig afgerond. Hun 2de show "Pretty TalkZ" was deels van haar hand.

 

Op dit moment zingt ze op diverse Thema-avonden en in Dinnershows met Younique, voor het Holland Casino. Is ze naast solist en backing-vocalist de frontlady van Duo Touchdown/Trio Carwash en geeft ze actief zanglessen en workshops aan zowel kinderen als volwassenen.

 

Verder heeft ze o.a. gewerkt met bands als Diep Triest, Flair, Dreamcast en Impress. Verzorgde ze Dinnershows o.a. voor Van der Valk Entertainment en ShowbizzCity Aalsmeer, was ze onderdeel van de damesgroep Femme Vocale en werkte ze op evenementen samen met diverse orkesten.

 

Eileen weet met haar stem en uitstraling iedereen een geweldige show te bezorgen!